Jeg er en av få norske journalister som har spesialisert seg på stoff om arbeidsliv. Og hvorfor har jeg gjort det? Ja, fordi det er viktig, jobben er viktig for folk, vi tilbringer store deler av livet der og jobben er nært knyttet til identitet og hvem vi er.
Oppdraget
Derfor kan konsekvensene bli store for folk når det oppstår problemer på jobben eller når ansatte blir gjenstand for arbeidsgiverens vrede. Her ligger det stoff til mye god og viktig journalistikk.
Det ligger dessuten i sakens natur at mange av disse historiene aldri kommer offentligheten for øre, siden folk ikke tør å snakke om hvordan de er blitt behandlet i frykt for å skade egen karriere. Da ligger det til oppdraget, til den fjerde statsmakt, å fortelle slike historier.
Jeg har også skrevet enkle «Slik får du høyere lønn»-saker, men drivkraften har hele veien vært å finne og fortelle historiene som har en tendens til ikke å bli fortalt.
Satsingene
Opp gjennom årene har jeg på egen hånd bygget opp en seksjon for stoff om arbeidsliv og utdanning i DinSide.no, Aftenpostens forbrukersatsing Forbruker.no og Teknisk Ukeblad. Etter det har jeg levert saker om arbeidsliv og utdanning til flere ulike oppdragsgivere gjennom Pressebyrået Reograf.
NITO og deres eminente medlemsblad Refleks (nå Ingeniørenes stemme) har vært en av mine største oppdragsgivere. Jeg har levert en rekke med artikler om arbeidsliv generelt og spørsmål som opptar arbeidstakere med ingeniørutdanning.
Jeg har som regel levert store sakskomplekser med flere undersaker og ofte basert på tall og / eller forskning. Temaene har vært spørsmål som opptar fagforeninger, aktuelle spørsmål knyttet til arbeidslivet og bredere samfunnsmessige temaer.